marți, 6 ianuarie 2009

Semn de viata

Mda… cam asta as putea spune despre clipele petrecute intr-un oras total strain candva… candva pentru ca vremea a trecut peste si, precum raman si pietrele dupa ce trece apa peste ele, am ramas si eu… in oras, o ruina. Viata in Bucuresti poate fi interesanta daca privesti din unele puncte de vedere… dar daca privesti din celelalte, evident opuse celor anterioare, realizezi ca era mai bine acasa; totusi sa fim corecti si sinceri, ca nu avem ce pierde, si sa recunoastem ca “nicaieri nu e mai bine ca acasa”, eu o spun, colegii mei o spun, toata lumea o spune, insa nu si ratiunea. De ce ? De ce nu sau de ce da? Nu pot raspunde chiar la ambele intrebari… nu am timp, nu prea mai am, asa ca incerc a-mi raspunde la una din ele, oricare, intrucat va contine inconstient raspunsul celeilalte. De ce ratiunea imi spune sa raman aici, in Bucuresti? Mai ales cand am acasa, un oras frumos cum este Sibiul? Nu stiu. In viata exista momente in care actionam sau spunem lucruri ce nu depind in totalitate de constiinta noastra proprie sau de subconstient, nu stiu de ce depind, poate de soarta, poate nu, ei bine, acesta este unul din numeroasele ce ne vor cuprinde viata.
Ce iti poate oferi Bucurestiul si nu iti poate oferi un oras natal. Noutate. Entuziasm. Reinventarea propriei persoane, sau? Sau ce? Te poti oare reinventa in cativa ani cand nu ai facut-o acasa, intr-o viata? Poate da, poate nu, cu siguranta poti incerca si iti va fi foarte greu sa reusesti. Cu greu renunti la ceva ce te defineste. Like they say: “Old habits die hard”. Sunt sigur ca nu am venit aici pentru a ma reinventa, desi ar suna frumos, nu? Sincer nu cred. Ar implica faptul k vreau sa uit tot ce este in spatele meu; sa merg, sa fug, sa plec fara a ma uita inapoi… sa imi uit viata si sa incep una noua? Cine ar vrea sa faca asa ceva? Eu cu singuranta nu vreau acest lucru. Nu vreau sa imi uit prietenii, familia chiar daca aici ( de park e ar fi o comparatie directa aici-acolo ) totul este atat de nou si, de ce nu, interesant. Nu uit, n-am uitat, si nu voi uita niciodata ca ceea ce e nou nu e neaparat mai bun, nu te face neaparat mai fericit, nu te implineste.
Desi acest post a avut ca prima idee “tema” Semn de viata, adica… inca mai traiesc, mai exist, mai persist, am ocolit putin tema principala… spunandu-va cate ceva despre ce e in interiorul meu… ala exteriorizabil ;).
Talentele mele “ascunse” nu s-au mai exteriorizat intrucat singura si ultima mea “strofa” de care pot spune k suna binisor, nu mi se pare chiar asa de grozava. Let’s face it… ain’t gonna be the next Eminescu ;)))). I really don’t want to. Seriously. In viata asta, cel putin, I wanna get the girl :P , si sper ca nu cer prea mult :P.
Uitati un “preview”: “Iubire-a fost si inca este/Vise-albastre si marete/Se spulbera-n acea zi/Cand nu exista a iubi…” Like it? I don’t. I wish… it was true.
Ma gandesc ca brusca mea “inspiratie” e defapt un moft. Inspiratie intrucat, sincer sa fiu, nu am avut niciodata inclinatie inspre asa ceva. De ce oare tocmai “acum” apare… pentru ce? Poate k trebuie sa pun nishte tick-uri intr-o lista cu numele: “Things to do before you can leave this world”. Sa vedem, fotbalist ( ain’t gonna happen ), singer ( ha ha ), writer ( u can say that twice, or… actually … neah ) and programmer ( na’ pana acum, aici sunt pe… drumul cel bun, ca sa ii spunem asa, desi mai am, nu mult, ci enorm de mult de invatat, dar, dupa cum spuneam, sunt pe drumul cel bun ).
Si, totusi, lasand sarcasmul, gluma deoparte… ce ar fi frumos sa poti face inainte de a… stiti voi ;)) )? Iata o lista ( ultimele mele cuvinte din acest post… ca pana data viitoare sau aviatoare… va las sa meditati asupra ei ;) cine stie? Poate o veti gasi ca pe un ghid interesant, mai ales cei ce cred ca duc o viata monotona, plictisitoare ;)) ):
1. Sa termin liceul
2. Sa termin o facultate ( cu brio :P aka cu diploma )
3. Sa fac macar odata pe actorul in orice ( teatru, poveste, prank, gluma, film, reclama :P )
4. Sa cant macar odata pentru cineva sau cu cineva
5. Sa scriu o poezie pe care sa o indrageasca cineva si chiar sa sune bine
6. Sa scriu un roman, nuvela, piesa de teatru chiar poveste pentru copii…. De ce nu ?
7. Sa fac un program util unei vaste populatii :))) ( asta e cea mai tare exprimare pe care am putut-o gasi… wtg Adi :)) )
8. Si ultima… to dance on the moon…

PS: cred ca voi avea o viata lunga conform cerintelor… :-“

Until next time to post… live your lives like they were your own ;) see ya!

Un comentariu:

Mazemania spunea...

Alo! Alo! Tovarasi! Va rog! Tovarasi! A venit vremea sa ne revedem si in 2009. Asa ca dati sfoara in Sibiu si anuntati toti blogerii ca DUMINICA, 18 ianuarie, ora 17 la Bohemain Art&Flow, Piata Mica (sub Hostle) se face prima mare intalnire a blogerilor din Sibiu din 2009!!! Anuntati tovarasii, domnii, taranii, muncitorii si intelectualii posesori de bloguri!!! Puteti sa va confirmati prezenta la comentarii pe MAZEMANIA, important e sa fiti acolo!!!!